sze
28

 A mai bejegyzésben a herpesz kezeléséről szeretnék írni Nektek. 

A herpesz vírus kórokozója minden emberi szervezetben jelen van, a herpesz kezelése csak tünetileg valósítható meg, később a herpesz bármikor megjelenhet újra. Tudnunk kell persze azt is, hogy különböző fajta herpeszek léteznek, de ezen herpeszek kezelése nem tér el nagyban egymástól.

Vannak olyan típusú herpeszek is, amelyek semmiféle kezelést nem igényelnek, de akadnak veszélyesebb herpeszek is, amelyek esetében azonnali kezelésre van szükség.
Például egy kevésbé kiterjedt ajakherpesz esetén semmiféle kezelés nem szükségeltetik, ha azonban már kialakult egy nagyobb kiterjedésű herpeszes hólyag, abban az esetben a herpesz kezelése különböző ecsetelőkkel, pasztákkal valósítható meg.  Súlyosabb esetben kezelését  intravénás immunglobulinnal egészítik ki.


A herpesz kezelése házi praktikákkal is megvalósítható. (Fontos, hogy ezek előtt mindig mossunk kezet!) A legegyszerűbb kezelés, ami otthon is megvalósítható a jeges kezelés. Ilyenkor egyszerűen a kedvenc jeges italunkkal kezeljük a herpeszt, de ilyenkor zárjuk ki a sört, hiszen az aktiválja a vírusokat.
Másik praktikus házi megoldás az aloe vera, amikor az aloe vera növény leveléből egy darabot letépünk, majd a darabot a beteg területre helyezve kezeljük a herpeszt.
Az évente 4-6 alkalommal kiújuló herpeszek esetében ún. szuppresszív kezelést javasolnak.

A kezelés lényege, hogy a beteg csökkentett dózisban egy egész éven keresztül rendszeresen szed szájon át valamilyen vírusellenes szert. Ennek hatására elérhető, hogy a szervezetből egyébként ki nem irtható vírus tartósan, akár hónapokig vagy évekig nyugalomban legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr733263903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eneth 2012.01.09. 12:27:06

Én próbáltam a jeget is meg az alloés ajakírt is, de nem voltak igazán hatásosak. Ami nekem segít az a propoliszos herstat krém, meg a sok C vitamin. Így sokkal hamarabb elmúlik, és ritkábban is jön ki.

joejudge 2012.02.28. 20:51:50

@Eneth: A propoliszos kezelés a herpeszre nekem is bevált. Jó ötlet! köszi a konstruktív hozzászólást :)
süti beállítások módosítása