okt
1

 Talán mindannyian ébredtünk már hólyagosodott, gyulladt szájszéllel, reggel a tükörbe nézve tudatosult bennünk a szörnyű tény: herpeszünk van. Megelőzés nem létezik, azonban kezelhető.  A herpesz gyógyításának több módja is van. Legegyszerűbb elmenni a patikába kérni valamilyen erre alkalmas kenőcsöt (manapság elég széles a kínálat ezekből). Az ajakherpesz általában egyhetes lefolyású, magától is elmúlik.

Ha azonban súlyosabb a fertőzés, érdemes szakértőre bízni a herpesz gyógyítását. Ha túl gyakran jelenik meg, akkor is érdemes bőrgyógyászhoz fordulni. Ilyenkor különösen fontos a herpesz szakszerű gyógyítása, hogy megelőzzük a veszélyes szövődmények (mint például a májgyulladás) kialakulását. Különböző otthoni módszerekről szeretnél a továbbiakban írni. A cink meggátolja a vírus elszaporodását, ugyanakkor az immunrendszert is erősíti, ami csökkenti az újabb kialakulás veszélyét. Napi 15 mg cink bevitele ajánlatos. A herpesz gyógyítása, vagy kiterjedésének megelőzése történhet úgy is, hogy amikor már érezzük a szánk körül a viszkető érzést, ecetes vattával dörzsölgetjük.

A savas közegben a vírusok nem szaporodnak. A herpesz gyógyításának klasszikus eszköze a jég. Leviszi a duzzanatot, hűti a bőrt. A citromfű illóolaja olyan összetevőket tartalmaz, melyek gátolják a vírusok működését. Ne felejtsük el: a herpesz gyógyításának, kezelésének az elsődleges célja a fájdalom enyhítése, a nyugodt alvás elősegítése, a hólyagos eltűnésének elősegítése. Csodát ne várjunk ezektől a módszerektől, mégis érdemes őket kipróbálni, az általános tapasztalat szerint működnek, és hatásosak a herpesz gyógyításában.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr193270484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása