okt
4

 A mai bejegyzésben a herpesz kezeléséről szeretnék írni Nektek. 

A herpesz vírus kórokozója minden emberi szervezetben jelen van, a herpesz kezelése csak tünetileg valósítható meg, később a herpesz bármikor megjelenhet újra. Tudnunk kell persze azt is, hogy különböző fajta herpeszek léteznek, de ezek kezelése nem tér el nagyban egymástól.

Vannak olyan típusú herpeszek, amelyek nem igényelnek kezelést, csak meg kell várnunk míg a tünetek enyhülnek, de akadnak veszélyesebbek, amelyek esetében azonnali herpesz kezelésre van szükség.
Például egy kevésbé kiterjedt ajakherpesz esetén semmit sem kell tennünk, ha azonban már egy nagyobb kiterjedésű herpeszes hólyagról van szó, mindenképp javasolt bőrgyógyász felkeresése, aki gondoskodni fog a megfelelő herpesz kezelésről. (Pl. receptet ír fel a megfelelő kenőcsre, amit egyszerűen csak ki kell váltani egy gyógyszertárban, stb.)

Természetesen házilag is van lehetőségünk a herpesz kezelésére. A legegyszerűbb házi módszer a jeges herpesz kezelés. Ilyenkor pl. a kedvenc jeges italunkkal kezeljük a herpeszt, vagy egyszerűen „hozzányomunk” egy jégkockát. (Ezzel azért érdemes vigyázni, mert volt már példa, hogy egy beteg így fagyási sérüléseket okozott magának.)
Emellett a teafaolaj, a cink, és az aloe vera alkalmazása is hasznos lehet, ha herpesz kezelésről van szó.

A magam részéről házi praktikák helyett inkább a szakorvos felkeresését javasolnám. Ha az egészségünkről van szó inkább menjünk biztosra. De persze ez csak az én véleményem, természetesen a házi gyógymódok is hasznosak lehetnek.

Ahogy említettem vannak más fajta herpeszek is (pl. agyvelőgyulladást vagy újszülött kori fertőzést okozó herpesz, nemi herpesz, stb.), de ezen herpeszek kezeléséről majd egy másik alkalommal beszélünk. ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr223278836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emcici 2011.12.08. 10:26:58

Villámgyors kezelésre nekem az vált be, ha érzem azt hogy húzódik a szám meg ég, akkor tudom ki fog jönni, és gyorsan elkezdem herstat propoliszos krémmel kenni. Egyből csökken a fájdalom és sokkal hamarabb el is múlik. Ami nekem még fontos hogy csak természetes hatóanyagokat tartalmaz.

joejudge 2012.02.28. 20:52:42

@Emcici: Kipróbáltam én ia a herpesz kezelésére a propoliszt és csudijól bevált. Köszi! :)

Kiss Anna Kovácsné 2013.09.26. 15:46:22

Sziasztok.
Nekem a Herstat nagyon jól bevált, csak ajánlani tudom. :)
herstat.hu/main
süti beállítások módosítása