okt
10

 A herpeszről nem igazán szoktak beszélni. Mikor előjön, úgyis mindenki látja (sajnos), mikor nincs akkor jobb nem is gondolni rá. A sokféle gyógymód közül most egyet szeretnék kiemelni: a talán legújabb eszközt: herpesztapaszt. Bár elég drága, nagyon hatásos. Alternatív gyógyulást jelent a szokásos kenőcsös eljárások mellett.

A herpesztapasz egyik nagy előnye, hogy diszkréten elfedi a herpeszt, így nem kell tartanunk az ajkukra szegeződő tekintetektől; csökkenti a duzzanatot, gyulladást és gyorsítja a gyógyulást. Hölgyeknek külön előny, hogy a herpesztapasz dobozok általában kis tükröt is tartalmaznak, így bárhol megoldható a felhelyezés és a sminkelés, hogy tökéletesen eltüntessük a herpeszt. Hátránya, hogy az alatta levő, még kialakulóban levő herpesz tovább tud növekedni, viszont a hét-nyolc napos gyógyulási időt két-három napra csökkenti. A herpesztapasz továbbá csökkenti a továbbfertőződés veszélyét, ami súlyossá válhat, ha a szemet eléri a fertőzés; ilyenkor elkerülhetetlen az orvosi beavatkozás.

Aki az idegen anyagoktól ódzkodik, az is fellélegezhet, a herpesztapasz egyszerű hatóanyaga a bőr regeneráló képességét segíti elő; gyakorlatilag ideális körülmények közé helyezi a herpeszt, hogy az öngyógyító képesség is ideálisan működjön. Tehát gyógyszermérgezéstől sem kell tartani. Nemrégiben megjelent a második generációs herpesztapasz, melynek újdonsága, hogy néhány órán belül feloldódik, aminek az az előnye, a hagyományos termékekkel szemben, hogy eltávolításkor azok okozhatnak fájdalmat (mint egy ragtapaszt, úgy kell lehúzni), ezt pedig nem kell eltávolítani. Még egy újdonsággal szolgál: az UV fény herpeszt kiújító hatásától a „második generációs” herpesztapasz megvédi az ajkakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr323292763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása