okt
12

A nemi betegség mindenkit érint, mégis rettentő keveset tudnak róla az emberek. Sokszor hallottam már, hogy az elkerülése érdekében a szexuális aktus során megfelelően kell védekezni. A reklámokból már azt is tudom, hogy a nők esetében a nemi betegség viszketéssel jár. De mi van a férfiakkal? Melyik az a nem, aki hajlamosabb rá? Milyen szövődményei lehetnek egy ilyen betegségnek?

A témában való tudatlanságom keresésre sarkallt. Megtudtam, hogy a legtöbb esetben a nemi betegségek valóban szexuális úton terjednek és valóban a nemi szervek betegednek meg. Létezik olyan is, melyhez nem feltétlenül szükséges a nemi aktus, egyszerű simogatás következtében kaphatjuk el, ugyanis bőrkontaktus útján terjed. Azonban olyan fajtája is van, mely nemi érintkezéssel terjed, de más szerveket betegít meg.

Megtudtam azt is, hogy a különböző védekező eszközök használata mellett a védőoltások is megoldást nyújtanak a nemi betegségek ellen.

A szexuális úton terjedő betegségeket három nagy csoportba sorolják: a klasszikus (pl.: vérbaj), az újonnan gyanúba vett (pl.: húgycsőgyulladás) és a súlyos vírusfertőzések (pl.: HIV).

Attól tartok, hogy a nemi betegséggel kapcsolatos tudatlanságom nem egyedüli. És bár ez a szülők szövege, szerintem sem árt, ha kicsit utána olvas az ember, ugyanis bármikor szükségünk lehet a megszerzett információkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr33298109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása