okt
13

Bár én nő vagyok, a férfi nemi betegség is kíváncsivá tesz. Egyrészt, mert szívesen nézek utána olyan dolgoknak, amiket nem tudok. Másrészt, mert tudni szeretném, hogy a páromat milyen betegségek érhetik. Harmadrészt, remélhetőleg egyszer én is anya leszek és lehet, hogy pont egy kisfiúé. Talán ezért sem árt, ha tisztában vagyok néhány férfi nemi betegség tünetével, kezelésével.

Meglátásom szerint a nők bizonyos arányban könnyebben veszik rá magukat egy nemi vizsgálatra, mint a férfiak. Pedig létezik férfi nemi betegség is, ami bármelyiküket érintheti.

Általánosan azokat a fertőző betegségeket nevezzük nemi betegségeknek, amelyek szexuális úton terjednek. Manapság 25-30 betegséget sorol ide az orvostudomány.

A férfi nemi betegség tünetei lehetnek csomó, duzzanat, váladék, kivörösödés a férfi nemi szerven. Az is előfordulhat, hogy a fertőzés megvan, de panaszok, tünetek mégsem jelentkeznek. Ez azért veszélyes, mert a szexpartner is megfertőződhet. Ezért fontos, hogy ne csak a nő forduljon orvoshoz, hanem a férfi nemi betegség is kezelve legyen. A gyulladásos betegség legjellemzőbb tünete a csípő, viszkető érzés és a fájdalmas vizelés.

A férfi nemi betegség közül néhány: fitymaszűkület, fityma és makkgyulladás, herecsavarodás, merevedési zavar.

A nemi betegség egyik kiváltó oka a gyakori partnercsere lehet. Sok helyről halljuk, hogy valaki milyen nagyfiú, mert már ennyi meg annyi nővel volt együtt. De ez tényleg megéri? A kezeletlen férfi nem betegség merevedési és nemzőképességi problémákat, meddőséget okozhat. Bár van néhány férfi ismerősöm, nem sokszor hallom tőlük, hogy kivizsgáltatták magukat. Én is tudom, hogy nem kellemes dolog a nőgyógyászati vizsgálat, de azt is tudom, hogy szükség van rá. Nem azt mondom, hogy a férfi nemi betegség elkerülése érdekében ne éljenek a férfiak nemi életet, hanem hogy időnként szánják rá magukat egy orvosi vizsgálatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr273300577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása