okt
4

 A herpesz a bőr vírusos megbetegedései közé tartozik. Alapvetően az ajkakon okoz sebeket, de megjelenhet pl. a nemi szerveken is. A kérdés már csak az, hogy vajon mit tehetünk a herpesz ellen?

Tudjuk, hogy akinél a herpesz kialakult, számíthat annak későbbi kiújulására, hiszen a vírus bennmarad a szervezetünkben. Aki azonban azt gondolja, hogy a herpesz ellen nem tehet semmit, az bizony nagyon téved.

Ma már rengeteg féle kenőcs ismert a piacon, aminek használatával a vírus kiújulása akár 6-12 hónapig is elkerülhető. Talán az egyik legismertebb ezek közül a Zovirax (nálam is ez vált be a legjobban), valamint a Herpesint is sokan dicsérik. Segíthetnek a herpesz ellen a TV reklámokból ismert herpesz tapaszok is, de ezek megítélése eléggé ingatag a „herpeszesek” körében.
A gyakran kiújuló - mind ajak, mind nemi herpesz ellen - rendszeres gyógyszeres kezelés ajánlott. A megfelelő szer kiválasztásához, valamint használatának ütemezéséhez kérjük bőrgyógyász szakorvos, vagy akár háziorvosunk segítségét.

Akik a természetes gyógymódokat részesítik előnyben, azok is tehetnek a herpesz ellen. Egyes kutatások pl. bizonyítják a grapefruitmag kivonat hatékonyságát a herpesz vírus kórokozója ellen. Valamint hatékony a C-vitamin (hiszen ez növeli immunrendszerünk hatékonyságát), és a Lizin nevű aminosav is; ehhez különböző étrend kiegészítők formájában juthatunk hozzá. Hogy ezért miért is olyan fontos, azt most bővebben nem fejteném ki, mert kicsit mélyebb biológiai ismereteimet kéne hozzá előásnom.

Laikusok szinte megszámlálhatatlan módszert alkalmaznak a herpesz ellen, de tudnunk kell, hogy ezeknek nincs semmilyen tudományos alátámasztása. Ilyen pl. a fertőzött terület fogkrémmel való bekenése (bár én ezt inkább pattanások esetében alkalmaztam… és ott sem vált be). Valaki ezüstkolloiddal, mások sósborszesszel, megint mások arcszesszel, házi pálinkával, és még sorolhatnám mennyi mindennel próbálkoznak.

Persze mindenki a saját módszerére esküszik,de „kezdőként” szinte kimeríthetetlen a herpesz elleni lehetőségek tárháza.

Azonban, ha rám hallgattok: az első legyen az orvos, minden más majd azután jöhet. :D Jobb biztosra menni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr353278830

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bio élelmiszerek Vs. rendhagyó ételek 2011.10.05. 10:08:38

Egyre több helyről halljuk, és egyre jobban elül a köztudatban, hogy sokkal jobb ha bio élelmiszereket eszünk, mint nem biot. De mi is a különbség igazából?         Ránézésre az organikus élelmiszer pontosan ugyan ugy néz ki mint ...

Trackback: Bio élelmiszerek Vs. rendhagyó ételek 2011.10.05. 10:04:16

Egyre több helyről halljuk, és egyre jobban elül a köztudatban, hogy sokkal jobb ha bio élelmiszereket eszünk, mint nem biot. De mi is a különbség igazából?         Ránézésre az organikus élelmiszer pontosan ugyan ugy néz ki mint ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dolus 2011.11.22. 17:53:18

Herpesz ellen nagyon jó a propolisz! Amit én használok a Herstat kenőcs, az csak természetes hatóanyagokból áll. Sokan vannak már szerencsére, akik kerülni szeretnék a gyógyszereket. Nagyon jó vírusölő, és ha időben elkezdem kenni vele akkor jó pár nappal lerövidül a gyógyulás.

Emcici 2011.11.24. 16:25:43

Herpesz ellen én a természetes gyógymódokat részesítem előnyben. A propolisz nagyon jó rá. A herstat kenőcs azt tartalmaz. Nekem sokkal jobb azóta amióta ezt használom. És mellé sok vitamint kell fogyasztani.
süti beállítások módosítása