jan
16

 Kávézók és éttermek előtt sétálgatva ötlött fel bennem a gondolat, hogy néhány szóban megörökítsem az elektronikus cigaretta örömteli alkalmazásának lehetőségeit. Az elmúlt napok, hónapok sűrű eseményei hirtelen változást hoztak az aktív, no és persze a passzív dohányosok életében egyaránt, ami még inkább az elektronikus cigaretta irányába terelte a figyelmet. Baráti társaságban üldögélve gyakran lopva figyeltem a plafon irányába terjengő füstfelleget, s magamban azon morfondíroztam, vajon hogyan menekülhetnék meg a szürke szörnyeteg elől.

Akkoriban még nem nagyon figyeltem fel az elektronikus cigarettára, talán éppen azért, mert közvetlen ismerőseim tapintatosan kezelték szenvedélyüket, ha egy légtérbe kerültünk egy-egy délután vagy este alkalmával. Mára azonban udvariasság ide vagy oda, az elektronikus cigaretta majdhogynem „életmentővé” vált sokak számára. Ha jobban meggondolom, füstös rokonaihoz képest szinte csak előnyökkel rendelkezik az elektronikus cigaretta. Az érzés ugyanaz, kátrány és szén-monoxid nélkül, ráadásul még a leszokásban is segíthet. Az elektronikus cigaretta emellett megakadályozza a fogak sárgulását, illetve a rossz száj- és kézszagot, valamint bárhol használható, és egyáltalán nem mérgezi a dohányosok közvetlen, vagy akár közvetett környezetét. A hagyományos cigarettához képest az elektronikus cigaretta ára jóval kedvezőbb, így a dohányosok pénztárcáját is kíméli, nem csupán az egészségüket. S hogy vajon milyen érvek szólnak még az elektronikus cigaretta mellett? Tulajdonképpen a sort még elég sokáig lehetne folytatni, azonban az mindenképpen szembeötlő és vonzó tulajdonság, hogy a hagyományos cigarettát ért korlátozás alól az elektronikus cigaretta ügyesen ki tudja vonni magát, s ezáltal még ha némi illúzióval is, de képes megőrizni tulajdonosa számára mindennapos rituáléját, legyen szó buszmegállóról vagy akár egy hangulatos kis vendéglőről. Az elektronikus cigaretta lehetőség, biztonság és takarékosság. Olyan ismérvek ezek, melyekre igencsak szükség van napjainkban. Ezzel a módszerrel a dohányosoknak sem állami, sem anyagi kényszer hatására nem kell letenniük szenvedélyük forrását, mivel az elektronikus cigaretta bárhol, szabadon használható, és már rövid távon is behozza az árát. Aki még többre kíváncsi, nézzen körül az interneten, ahol rengeteg információ áll rendelkezésre az elektronikus cigaretta kapcsán! 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr193556740

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dohányozni tilos 2012.01.26. 22:54:51

... de cigizni szabad! 2012. január 1-től tilos a dohányzás. Szinte mindenhol, ahol rágyújtanánk, kivéve az utcán, de ott is 5 méter távolságot kell tartani minden olyan hely bejáratától, ahol már nem szabad. Ez a törvény leginkább a kocsmakultúrá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása