okt
1

Mint mindennek a herpesz kialakulásának is története van. A korai herpesz tünetei (mikor még nem jelentek meg hólyagok): viszkető, bizsergő érzés az ajkak körül, illetve bőrpír megjelenése. Majd nem sokkal ezután, általában egy, maximum két napelteltével megjelennek a már teljesen kialakult herpesz legszembetűnőbb tünetei: az ajkak körül kialakuló kisméretű, átlátszó-világossárgás folyadékkal telt, duzzadt, begyulladt hólyagocskák, fájdalom. A nyirokcsomók megduzzadnak, de nem gennyesednek el.

 A herpesz tünetei hamar, 7-8 nap alatt eltűnnek, azonban a fertőzés bármikor újra kialakulhat, hiszen a vírus nem ürül ki, csak lappang a szervezetben. Immungyengeség esetén stressz, menstruáció, erős lelki trauma, lázas megbetegedés, terhesség, fogászati kezelés stb. újra előhozhatja a herpesz tüneteit produkáló szimplex vírusokat. Kiváltó okként, még megemlíthetőek a szervezetünk számára káros ételek és italok is. A kialakult herpesz kezelhető gyógyszertárban megvásárolható kenőccsel, illetve megemlítendők az ősi népi gyógymódok is, mint például a konyhasó, mely több tulajdonsága miatt is hatékonyan enyhíti a herpesz tüneteit.

Először is vízelvonó-szer, így szárítja a hólyagokat, melyek helyén maradéktalanul elmúló pörkök maradnak. Másodszor pedig a vírusok számára méreg, kicsapja azok fehérjéit (megjegyezném, hogy emiatt az íz fokozása mellett, fertőtlenítő jellege is van a hús megsózásának). A herpesz tüneteinek kiváló kezelési módja. Ha ez sem segítene, esetleg továbbterjedne a fertőzés (ha szemet is eléri különösen veszélyes), vagy kéthetente-havonta újra megjelennének a kellemetlen hólyagocskák, érdemes orvoshoz fordulni és szakértő kezekre bízni a herpesz tüneteinek kezelését.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr193270488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása