már
3

 Mi jut eszembe először, ha kimondom, Itália? Nem a rengeteg munka Olaszországban. Hirtelen most a Napsütötte Toscana című film jutott eszembe, ahol Diane Lane (a film főszereplője) képes volt új életet kezdeni a válságba jutott házassága után… és munkát keresett Olaszországban. Nem sokkal az elhatározása után oda is költözött a Toscanai kis elhagyatott házba, ahol olyan jól érezte magát, hogy végül úgy döntött munkához fog és nekilát írni. A sikeres írónő nem pazarolta olaszországi idejét és igyekezett megismerkedni a helyi kultúrával, életmóddal és hamar be is illeszkedett, mígnem (természetesen) a film végén rátalált az igaz szerelemre. De ettől még lehet ténylegesen reális a film.

Egy irányt is mutathat azoknak, akik azt hiszik, hogy a tönkrement házasság a világ végét jelenti. Vagy azoknak adhat intő jelet, akik félnek az újtól és nem mernek állást vállalni egy idegen országban, akár egy olaszországi munkában is meg lehet találni az élet értelmét. Már önmagában Olaszország csodálatos hely. Szerencsére volt alkalmam bepillantást nyerni az ottani életformába, a kultúrába és hihetetlen hogy össze sem hasonlítható az olaszországi munkamorál a magyarokéval.Olaszországban reggel elmegy az ember dolgozni és kora délután, miután megtörtént az ebédszünet, kötelező sziesztaidő van. Nincs olyan, hogy valaki túlórázik… lemennek a partra és énekelnek együtt.. valaki gitározik… beszélgetnek… amikor ennek konkrétan szemtanúja voltam, megkérdeztük tőlük, hogy különleges alkalom van-e és ünnepelnek-e valamit… kiderült, hogy ez egy átlagos hétköznap délután… ilyen egy olaszországi munkahely… ki akar még továbbra is kishazánkban dolgozni? ;)

A lényeg az, hogy nem csak az olaszországi munkához való hozzáállás irigylésre méltó, hanem az egész életfelfogásuk, a lazaságuk, a könnyedség, annyira távol áll a magyar merevségtől és stresszközpontú élettől.. talán nekünk is kéne egy tengerpart… biztos vagyok benne hogy a földrajzi meghatározottság, a levegő összetétele is befolyásolja a szemléletmódunkat. Tehát jól gondoljuk meg,hogy esetleg választunk egy mediterrán országban mondjuk egy olaszországi munkát vagy egy munkaközpontú, teljesítményorientált országban helyezkedünk el és próbálunk szerencsét! Bárhogyan is dönt, sok sikert kívánok! Good luck! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr914286262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása