okt
5

 A műköröm esztétikus, egyre népszerűbb és természetes hatású. Többféle módon is készítenek műkörmöket, az egyik ilyen a porcelán köröm technika.

A porcelán körmöt több okból kifolyólag is dicsérik. Egyrészt nagyon jó minőségű, másrészt néhány egészségi problémára is megoldást jelenthet. Sok manikűrös/műköröm építő  a gombás fertőzés során eldeformálódott köröm, vagy pedig a mélyen berepedezett köröm rendbehozatala során is alkalmazza.

A porcelán köröm hátránya a szelés műkörömmel szemben, hogy kevésbé rugalmas, sőt vastagabb és keményebb is a zselés körömnél. Viszont erősebb és masszívabb. Minden éremnek két oldala van, ugye. A porcelán köröm esetén egyesek szerint a fellevegősödés valószínűsége is nagyobb, valamint a szaga is elég kellemetlen. Ennek ellenére a porcelán köröm is nagyon népszerű a műkörmöt viselők körében.

A porcelán köröm készítésének lényege az az úgynevezett „liquid”-et (speciális folyadék) visznek fel az előkészített körömre, aminek hatására a porcelánpor levegőre megköt. Ezért fontos, hogy nagyon gyorsan dolgozzanak vele, hiszen, ha nem vigyáznak, akár cm vastagságú körmök is kialakulhatnak.

Mint minden műköröm-típus a porcelán körömnek is megvannak az „általános” előnyei és hátrányai. Értem ezt úgy, hogy nem a többi műkörömmel szemben támasztott előnyei, vagy hátrányai, hanem alapból a műköröm és saját körmünk összehasonlítása alapján.

Rengeteg előnnyel jár, mint a többi műköröm, a porcelán köröm sem igényel napi ápolgatást, lakkozást. Erről nem pattog le a lakk. Nem nagyon kell vele foglalkozni, kibírja a mosogatást, a főzést, a kert kigyomlálását is. Nem tönkretehetetlen, de sokkal strapabíróbb, mint a természetes köröm!
Viszont ennyi jó után nézzük a hátrányokat. Tény, hogy egy körömnek nem olyan egészséges, ha nem tud „szabadon levegőzni”. Az is lehet, hogy pár hónap porcelán köröm viselése után ha lekerülnek, töredezettek, elgyengültek lesznek a saját körmeink. Fontos, hogy szakszerűen legyen minden szakasz elvégezve, hiszen körömbetegség kialakulhat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr273281166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása