okt
4

A herpesz vírus a bőr vírusos megbetegedései közé tartozik. Leggyakoribb formája az ajakherpesz. Másik fajtája pedig a nemi herpesz. A megbetegedés következtében a kezdeti bőrpírt, és viszkető érzést követően fájdalmas hólyag keletkezik.

A herpesz vírus kialakulásának oka máig vitatott. Szerepet játszhat benne a legyengült immunrendszer,stressz, a munkahelyi-, családi- vagy párkapcsolati problémák, a fáradtság vagy kimerültség, allergiás reakció, hámsérülés, esetleg fogászati kezelés is.A szexuális úton terjedő, nemi szervek környékén jelentkező herpesz kiújulása több esetben lelki okokra is visszavezethető.

A herpesz vírussal az első megjelenésétől kezdve együtt élünk, kezelése csak tünetileg valósítható meg, de maga a vírus a továbbiakban bennmarad a szervezetünkben.

A betegség a legtöbb esetben nyom nélkül meggyógyul, ritkán marad hegesedés a hólyagok helyén.

A herpesz vírus kezelése több módszerrel is megvalósítható. Egyrészt az orvos által felírt gyógyszerekkel és kenőcsökkel, másrészt házi praktikákkal, és természetes módon is tehetünk a betegség kiújulása ellen. B- és C-vitaminszedésével, a szervezet ellenálló képességének fokozásával enyhíthetjük a tüneteket és gátolhatjuk a hólyag megjelenését. 

A herpesz vírus kezelése megvalósítható a bőrfelületek érintkezésének elkerülésével.
Szexuális kapcsolat esetén mindenképp használjunk óvszert, de a legbiztosabb, ha elkerüljük a nemi kapcsolatot olyan személyekkel, akik a herpesz vírus tüneteit mutatják, egészen a hólyagok begyógyulásáig!

Fontos, hogy „aktív” herpesz esetén ne használjunk másokkal közös zsebkendőket, vagy törölközőket!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr813278819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása