jan
21

 Nem is olyan régen felújítottak egy termálfürdőt Egerszalókon. Azt hiszem termálfürdő, ha a földből jön a melegvíz. Tényleg, a kifejezés maga eléggé beépült már a magyar nyelvbe, mégis kétlem, hogy mindenki tisztában lenne a termálfürdő jelentésével. Termálfürdő így, termálfürdő úgy, de termálfürdő és termálfürdő között is bizonyára van különbeség. Akár az intézmény nevében is benne lehet. Például: Bükki Hotel és Termálfürdő. Lehet azonban, hogy a termálvízre nem épül semmi, nem épül vendéglátás, szálláshely, semmi a világon, egyszerűen tényleg egy termálvizet használó fürdőről van szó. Ilyen volt az én gyerekkotomben Egerszalók.

Sárban mászkáltunk, mindenhol gőz volt, és emiattazt sem tudtuk, meddig tart maga a termálfürdő, és hol kezdődik az erdő, vagy egyáltalán a külvilág. minden termálfürdőnek vélhetően meg van a maga hangulata, na ennek éppen ebben állt a különlegessége. Manapság is megállná egy ilyen a helyét, ám ha egy nyereséges termálfürdőről beszélünk, nyilván kell kapcsolódnia a fürdő-szolgáltatáshoz kapcsolódnia egyebeknek is. Ezek a termálfürdők alapvető kritériumai manapság. Nem beszélve arről, hogy a termálvizet jobban tudják ellenőrzött körülmények között hasznosítani, nem folyik világgá. A termálfürdő egészségre gyakorolt hatásai valószínűleg mind pozitívak, emellett kellemesek is. Ki ne lógatná szívesen a lábát valami forró termálvízbe? Kijelenthető tehát, hogy a termálfürdő jó, megpihenni egy melegvizes medence mellett mindenki számára biztosan kellemes.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr583629567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása