okt
5

 A francia manikűr örökérvényűen divatos viselet. A manikűrösök, műköröm építők gyönyörű francia körmöket készítenek, de otthon sem lehetetlen szépen elkészíteni.

Tulajdonképpen a francia köröm lényege annyi, hogy a rózsaszín, esetleg bézs alapon a körömvégeink fehérek. Sokan úgy gondolják, hogy a francia körömnek semmi köze nincs a franciákhoz, de ez nem igaz. A francia köröm története az 1970-es évekig nyúlik vissza; ekkor próbálkoztak ugyanis a párizsi nők  saját körmük természetes fehéres végéhez hasonlóan a körömvégüket befestegetni. Hogy ez mennyire volt sikeres, azt már nem tudom, de tény, hogy sokat köszönhetünk ezeknek a nőknek. J

Ha úgy döntesz, hogy otthon szeretnél magadnak francia körmöket készíteni, akkor legelső lépésben be kell szerezned az ehhez szükséges sablonokat – ezek nélkül nagyon nehéz lenne egyformára megcsinálni mind a 10 körmödet.
Ha ez megvan és nekiállsz elkészíteni, akkor a festegetés előtt elő kell készíteni a körmeidet: megtisztítani, formázni, és feltolni körömágybőrt. Ezek után vigyél fel egy alapozó lakk réteget (a körömtípusodnak megfelelően természetesen többféle lakkból választhatsz). Most következik a sablonok felragasztása, majd ez után a sablon feletti részeket fesd ki fehér lakkal. Ha szép, egyenletes francia körmöket szeretnél, nagyon fontos, hogy várd meg míg teljesen megszárad a lakk. A türelem rózsát terem.


Miután megszáradt a lakk távolítsd el a sablonokat, majd kend át a körmeidet a rózsaszín/bézs lakkal.

Ha sokáig tartós francia körmöket szeretnél, akkor rögzítsd ezt az egészet egy színtelen lakkal, sokkal tartósabb lesz úgy a dolog.

Nem a legegyszerűbb dolog elsőre szép francia körmöket készíteni, de gyakorlás teszi a mestert, ha elsőre nem sikerül, nyugodtan próbálkozzatok többször, azért nem egy lehetetlen feladat ez.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr323281171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása