okt
21

 Felmérést végeztünk a fiatalok körében, hogy mi a véleményük a tetovált szemöldökről. Három lehetőség volt: tetszik, nem tetszik, nem érdekel (ez utóbbi azt jelentette, hogy a válaszadót nem zavarja a tetovált szemöldök, ugyanakkor különösebben nem is kelti fel figyelmét). A felmérés során ötszáz 20 és 30 év közötti fiatalokat kérdeztünk meg, férfiakat és nőket egyaránt. A tetszik választók többsége hölgy volt, ugyanígy a nem tetszik esetén is, a harmadik kategóriát inkább férfiak választották.

A válaszolók 37 %-ának tetszik a tetovált szemöldök, 31%-nak nem, 32%-kat pedig hidegen hagyja a kérdés. Bár nem volt a felmérés hivatalos része, de a pozitívan visszajelzők némelyikét megkérdeztük, hogy ő maga csináltatna-e tetovált szemöldököt (már akinek nem volt már eleve). Itt már azonban megoszlottak a vélemények, ennek legfőbb oka anyagi eredetű volt. A férfiak többségének nem tetszik, érdektelen a témában, ami azonban felvet néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán megéri a hölgyeknek pénzt ki adniuk tetovált szemöldökre, ha az a párjuknak sok esetben nem is tetszik.

Erre némileg választ adott elég sok szintén nem hivatalosan rögzített vélemény, miszerint jónéhány hölgy pont azért nem csináltatna magának, mivel a párjuk ezt rossz szemmel nézné. Az igennel válaszoló hölgyek többségénél a válasz indoklásban szerepeltek a heti többszöri szemöldök kiszedésének problémája, illetve a tetovált szemöldök természetes kinézete is. A megkérdezettek közel háromnegyede azonban még nem hallott az érzéstelenítésről, így elég fájdalmasra saccolta az eljárást. A tetovált szemöldököt ellenzők többek között ezt is felhozták ellenérvként. A felmérés végleges kiértékelése után tanulmány készülünk írni a témából, amit ezen a honlapon is közzé fogunk majd tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr293320943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása