okt
4

 A herpesz vírus egyik - és talán az egyik legkellemetlenebb – fajtája a nemi herpesz. Az ajakherpeszhez hasonlóan ebben az esetben is csak tüneti kezelést alkalmazhatunk, hiszen a nemi herpeszt okozó vírus bennmarad a szervezetünkben, a kezelés hatására csak a tünetek szűnnek meg.

A nemi herpesz felismeréséhez ismernünk kell annak tüneteit. Először égő fájdalom, viszketés lép fel, majd nem sokkal később hólyagok jelennek meg. Ezek a hólyagok a betegség későbbi szakaszában elgennyednek, majd kifakadnak. Az első fertőzést emellett láz és rossz közérzet is kísérheti.

A nemi herpesz szexuális úton terjedő betegség, tehát óvszer használatával a fertőzés megelőzhető.  Fontos tudnunk, hogy az ajakherpesz is átterjedhet a nemi szervekre, így „aktív” ajakherpesz esetén kerülendő az orális érintkezés is, a fertőzés megelőzése végett.

Ha azonban mégsem sikerült elkerülnünk a nemi herpesz kialakulását, többféle kezelési módszer közül is választhatunk, amelyekkel a kellemetlen tünetek enyhíthetők, egyrészt vírusellenes szerek alkalmazásával (ezt persze ajánlott szakorvossal megbeszélni), másrészt a sós ülőfürdő is segíthet, valamint szakemberek különböző étrendkiegészítőket is szoktak javasolni, mind megelőzés, mind a már kialakult betegség esetén.

Sokan cikinek tartják a nemi herpeszt, ezért nem fordulnak orvoshoz, sőt van, aki egyszerűen megpróbál tudomást sem venni a problémáról. Ez azonban nagyon rossz megoldás, hiszen – főleg nők esetében – a nemi herpesz rendkívülszélsőséges esetekben a belső szervekre (pl. méhnyak, méh) is átterjedhet, és ilyenkor már egy sokkal időigényesebb és kellemetlenebb kezelést kell alkalmazni.

Hogy rendkívül szellemes legyek: Legjobb támadás a védekezés!
Ezzel a felfogással tényleg sok visszáságtól kímélhetjük meg magunkat.

 

 

 

                                   

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr813278824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása