feb
27

Mit érdemes tudni, mielőtt vízilabdázást szeretnénk tanulni?

A vízilabdázás előfeltétele a jó úszástudás. Szólt is Önökhöz egy cikkünk, ennek a témának a fontosságáról is.  Mielőtt  vízilabdázásra adnánk a fejünket, vagy gyermekünket íratnánk be,fontos,  hogy az úszástudás(unk) is megfelelő legyen ne csak a kedv(ünk).

Nem árt, ha előbb egy úszásoktató tanfolyamon is részt vesz a vízilabdázni vágyó. A vízilabda ugyanis nemcsak szép és szórakoztató sport, de veszélyeket is rejt magában.

Amit a vízilabdázásra vágyónak illik előre tudni és felkészülni rájuk, ezek pedig a következőek:

A vízilabda oktatást, szakképzett vízilabdázó, vízilabdaedző tartja. Mint azt már említettem nem csak szép, de veszélyes sport is, így szigorú szabályok és követelmények szerint tartják ezeket az edzéseket.

Hetente legalább kétszer tartják, s igen megerőltető foglalkozások ezek. Erős hit és elkötelezettség szükséges, és természetesen a játék szeretete ahhoz, hogy valaki megfeleljen a követelményeknek és jó vízilabdázó válhasson belőle.

Amit még tudni érdemes: ez a sport, szigorúan csapatjáték, s csak azoknak ajánlják, akik elfogadják, ha az edző azt mondja : neked, ez a védekező poszt fekszik a legjobban és ezt a posztot fogod játszani , itt sikeres lehetsz, de nem vagy jó támadó, például. Akik nem képesek kompromisszumra és csapatjátékra, ne akarjanak ebben a sportban eredményeket elérni. Hasonlíthatnám a labdarúgáshoz is, ott is nagyon fontos ez a „csapatjátékos vagyok” hozzáállás.

A bejegyzés trackback címe:

https://narancsborkezelese.blog.hu/api/trackback/id/tr194218789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása